Beste leden,
beste Gantoise fans,

topsport is prachtig maar kan ook bijzonder hard zijn. 

Ondanks jullie fantastische steun en grote opkomst in barre weersomstandigheden was de teleurstelling bijzonder groot bij iedereen van de club die zoveel energie geeft om onze 2020 doelstellingen te bereiken.

Niet zozeer omwille van...


die doelstellingen want op dat vlak zijn we nog steeds op schema :-), maar de ontgoocheling van het ‘net niet’ behalen van onze plaats in de halve finales na een - zowel voor de Heren als Dames - schitterende reguliere competitie kwam hard aan. Het gevoel van de gemiste kans leeft bij iedereen. 

Zelfs onze tegenstanders voelden mee met Gantoise en ik wens dan ook onze vrienden van Antwerp en Beerschot te feliciteren voor het behalen van de halve finales en wens hen oprecht veel succes toe voor de komende wedstrijden. Verliezen is nooit leuk maar ze hebben hun plaats in de halve finales zeker niet gestolen. Proficiat aan hen. 

Op momenten als deze is het goed om even een juiste analyse te maken van waar we staan. We zullen dit met het Directiecomité hockey en onze Raad van bestuur dan ook met veel overgave en een gezonde kritische blik doen zoals steeds. 
Topsport gaat over details. Over die laatste 10% verbetering om te winnen op de cruciale momenten. Aan ons om de juiste stappen te blijven zetten. 

Onze Dames vlogen over het kampioenschap heen en hebben nog steeds geen enkele match verloren (kwartfinale immers verloren in shoot-outs na gelijkspel). 
Een schitterende prestatie, dat wel, maar in de cruciale matchen moet het ook gebeuren. Zeker binnen dit vernieuwd competitie format. Antwerp was met hun versterking voor de Play-Offs een geduchte tegenstander geworden die een finalist waardig is. Spijtig dat we hen troffen in de kwart finales. 

Onze Heren hebben zoals altijd alles gegeven maar geen meeval gehad met ondermeer het weer (waardoor voor onze goede dragflick en snelle balcirculatie iets moeilijker werd) alsook het feit dat we onze captain Antoine moesten missen. Maar wat een inzet van onze boys ! Onze eigen Gantoise jeugd deed het ook voortreffelijk en dat doet deugd. Tot de laatste seconde had die ene bevrijdende goal kunnen vallen. Ook de sterke teams van Racing en Watducks gaan trouwens niet verder dus blijven teams over die we in de reguliere competitie al verslaan hadden. 

Het geeft allemaal aan dat we er ondanks de zware ontgoocheling echt niet ver meer van zijn. Ook dat moet gezegd worden !

Beide ploegen hebben ons dus door hun fantastische ranking en prestaties al concreet doen dromen van die titel. Een ongelooflijke prestatie van onze spelers en staff op zich. 

Het goede nieuws is dat we op Gantoise niet enkel ‘dromen’ maar vooral ‘doen’. We dromen niet alleen van onze 2020 doelen maar we werken er vooral naartoe. 

Laat duidelijk zijn dat onze organisatie er alles aan doet om op schema te blijven. We doen dit uit clubliefde maar ook voor jullie, de fans en trouwe supporters én uiteraard ook voor onze sponsors die geloven in ons project.

Jullie lieten dit tijdens en vooral na de wedstrijden blijken door jullie vele steunbetuigingen ondanks jullie eigen ontgoocheling. Bedankt voor jullie lieve en bemoedigende woorden.

De vraag is dus niet 'of' maar ‘wanneer' Gantoise kampioen wordt ! 

In de komende dagen zullen jullie merken dat het menens is en uw club ervoor blijft gaan op alle niveaus. Ook dus op niveau van topsport.

Nogmaals dank voor jullie steun in naam van mezelf, Emma Dhooghe, Pascal Kina, onze raad van bestuur en en de gehele spelersgroep en staff.
 
“Winning keeps you strong, losing makes you even stronger."

Sportieve en immer ambitieuze groeten,

Fabrice Rogge 

Algemeen Voorzitter Gantoise Hockey- en tennisclub