Inhoud:

Woord van de voorzitter
Maak je lidgeld in orde om te kunnen reserveren vanaf 2 mei
Hoe kan je een terrein reserveren?
Play Safe & Go - richtlijnen
Wat met de tennislessen?
Geniet van een extra korting op je Padel-lidmaatschap

 

Woord van de voorzitter

Beste tennisvrienden,

Eerst en vooral hopen wij dat iedereen in goede gezondheid verkeert. We lezen vandaag dezelfde wens aan het begin van elke communicatie die we ontvangen, maar het is geen cliché: de voorbije weken zijn we allen op een heel bijzondere, soms heel pijnlijke, manier geconfronteerd met hoe kostbaar onze gezondheid is.

Eindelijk! Het is zover: vanaf maandag 4 mei kunnen we onze favoriete sport weer beoefenen!

Weliswaar zijn er nog wel enkele belangrijke restricties en richtlijnen waarmee we rekening moeten houden (zie verder in deze mail). We vragen dan ook aan elk van jullie deze heel strikt op te volgen: niet alleen om deze toegeving van de regering niet in het gedrang te brengen, maar ook en vooral om de gezondheid van de medeleden niet in gevaar te brengen.

De terreinen aan de tennisstraat zijn klaar om jullie te ontvangen en zijn in goede staat. Doordat de firma die de ballon verwijdert dit niet kan doen in de huidige omstandigheden, staat de ballon nog opgesteld op de terreinen 2 en 3. Vandaag zijn dus enkel de terreinen 1, 4, 5 en 6 bespeelbaar. Van zodra indoor mag worden gespeeld, zal ook de ballon (samen met de andere indoor terreinen) bruikbaar zijn, wat handig kan zijn, want bij regenweer zullen we deze zomer dan 4 indoor terreinen ter beschikking hebben.

Het ziet er naar uit dat voor velen de vakantieplannen in het buitenland, jammer genoeg, in het water zullen vallen. We zullen dus volop kunnen genieten van de komende tenniszomer. Om jullie extra sportieve ontspanning aan te bieden, maar ook omdat we onze appreciatie voor de trouw en solidariteit van onze tennisleden wensen uit te drukken, hebben we beslist een bijkomende korting te geven voor tennisleden die ook padel wensen uit te proberen (zie verder). We hopen hiermee jullie vakantiemaanden extra aangenaam en sportief te maken.

Graag jullie aandacht en respect (in eenieders belang) voor de richtlijnen hieronder. Verder vindt u ook meer uitleg over de tennislessen.

Met plezier om jullie - vanop afstand weliswaar - spoedig terug te zien.

 

Marc Van de Vloet

Voorzitter Gantoise Tennis

 

Maak je lidgeld in orde om te kunnen reserveren vanaf 2 mei

Vanaf 2 mei kunnen jullie een terrein reserveren via het reservatiesysteem. Komen spelen kan vanaf maandag 4 mei om 9u00.


Hiervoor moet je lidmaatschap wel in orde zijn: je aanvraag moet goedgekeurd worden en de betaling moet geregistreerd zijn op onze rekening.


Is je lidmaatschap nog niet in orde? Doe dit dan via deze link : https://www.tennisvlaanderen.be/lid-worden?clubId=2428

Leden van de tennisschool krijgen morgen automatisch een betalingsuitnodiging en moeten zelf niets meer doen.

Hieronder kunnen jullie nogmaals een overzicht vinden van de lidgelden:

  Lidgeld Affiliatie
Volwassenen (vanaf 21 jaar) € 180 € 17
Jeugd 18 t.e.m. 20 jaar en studenten € 126 € 17
Jeugd 13 t.e.m. 17 jaar € 99 € 11
Jeugd 11 t.e.m. 12 jaar € 72 € 11
Jeugd 9 t.e.m. 10 jaar € 49,50 € 11
Jeugd 8 jaar en jonger  € 45 € 8
Familie  € 432 zie hierboven

 

Hoe kan je een terrein reserveren?


Je kan een terrein reserveren via de website van Tennis Vlaanderen. Hiervoor log je in met je lidnummer en wachtwoord.


Opgelet: je kan enkel een terrein reserveren met een ander lid van Gantoise tennis.


Heb je nog nooit een terrein gereserveerd? Via deze link kan je de handleiding vinden.


Play Safe & Go - richtlijnen

Bij het maken van een reservatie verklaren de spelers zich akkoord met de Play Safe & Go Maatregelen van Tennis Vlaanderen. Je kan alle richtlijnen hier terugvinden.


Mogen wij jullie vragen om deze maatregelen STRIKT na te leven: niet alleen om zelf veilig te kunnen sporten maar ook om een eventuele verstrenging van de regels te vermijden.

 

Wat met de tennislessen?

De regering heeft groen licht gegeven voor het organiseren van tennislessen binnen een strikt kader en met inachtneming van de Play Safe & Go maatregelen. Voor onze club werd het volgende beslist:


T.e.m. 7 mei worden er geen tennislessen ingericht: alle terreinen zijn ter beschikking van leden die vrij komen spelen


Vanaf 8 mei kunnen volgende tennislessen ingericht worden: spelers die hiervoor in aanmerking komen worden gecontacteerd door de tennisschool
• Privélessen (trainer + 1 persoon)
• Groepsles per 2 (trainer + 2 personen)


Vanaf 18 mei zou er een versoepeling kunnen komen om ook groepslessen van meer dan 2 personen opnieuw toe te laten. Hiervoor zal er rechtstreeks naar de betrokken spelers worden gecommuniceerd vanuit de tennisschool.

De tennisschool streeft ernaar om zoveel mogelijk lessen in te halen in de komende weken, rekening houdend met het aantal beschikbare terreinen en trainers. Hier moeten we een evenwicht vinden tussen vrij spelen en lessen. Daarom zullen er tijdens de periode 8 mei t.e.m. 17 mei alvast enkel lessen gegeven worden op maximaal 2 terreinen en dit tot ten laatste 17u. Zo blijven er vanaf 17u steeds 4 outdoorterreinen ter beschikking van onze leden die vrij willen komen spelen.

Volg je momenteel geen les en heb je interesse in privéles? Of volg je groepsles maar kriebelt het om toch al opnieuw les te krijgen privé of per 2? Neem dan contact op met de tennisschool via tennisschool@gantoise.be en we kijken wat er mogelijk is. Het tarief voor een privéles is 50€ per uur, voor les per 2 is dit 26€ per persoon per uur.

 

Geniet van een extra korting op je Padel-lidmaatschap

De voorzitters van de verschillende sportieve afdelingen en de Raad van Bestuur van de VZW hebben beslist om alle leden van de tennis- of hockeyafdeling een éénmalige extra korting toe te kennen op een lidmaatschap Padel voor het seizoen 2020-2021.

De tarieven zijn als volgt:

  Enkel padel-lid Reeds lid van Gantoise hockey of tennis
Volwassenen vanaf 27 jaar 300€ 250€ - 225€
Volwassenen 18 t.e.m. 26 jaar 210€  160€ - 135€
Jeugd onder 18 jaar 150€  100€  -  75€


Je kan je eenvoudig lid maken via de website : https://www.tennisvlaanderen.be/lid-worden?clubId=2428

Ook hier geldt: je kan pas reserveren en spelen wanneer je aanvraag goedgekeurd werd en de betaling geregistreerd is op onze rekening. Maak je dus snel lid en profiteer van deze extra korting!