Beste Gantoise speelster/speler, beste ouder,

Zoals je hebt kunnen merken staan de meeste ploegen voor volgend seizoen online.  Sommige ploegen behoeven nog wat puzzelwerk.  We nemen liever onze tijd om zo goed mogelijk de ploegen samen te stellen dan te snel ploegen online te zetten.  Dank jullie voor jullie begrip hiervoor.

De ploegen zijn samen gesteld volgens de sportieve principes die de Gantoise hanteert : vanaf U14 wordt rekening gehouden met de Gsat resultaten.  Vanaf U9 bij de jongens en U10 bij de meisjes worden ploegen ingedeeld zodat spelers van gelijkaardig niveau kunnen samen spelen en samen progressie maken. De jongste worden nog niet ingedeeld volgens hun prestaties. Speelplezier, voor elke leeftijd en op elk niveau, staat bij iedereen centraal !

Indien blijkt dat sommige spelers het functioneren of het spelniveau van een bepaalde ploeg of ploeggenoten importeren, kunnen kleine verschuivingen plaatsvinden.

Eind augustus worden de spelers die Gsats afgelegd hebben in mei aan een fysieke test onderworpen.  Deze spelers krijgen voor de zomervakantie een programma dat ze individueel tijdens de zomervakantie kunnen volgen om zich fysiek voor te bereiden op het seizoen.

Eind september, na een aantal speeldagen, worden al ploegen opnieuw bekeken en waar nodig wordt er bijgestuurd.  

Eind november, voor de winterstop worden bij de ploegen vanaf U14 opnieuw Gsats afgenomen en voor de aanvang van de tweede seizoenshelft een bijkomende fysieke test. 

Zo hopen we enerzijds een ploeg de kans te geven om samen te evolueren en te groeien en anderzijds steeds de best mogelijke ploegsamenstellingen te hebben.

Niet elke ploeg heeft al een coach en/of manager.  Vanaf U14 wordt er een coach door de club aangewezen.  Indien je je als ouder geroepen voelt om coach of manager te zijn van de ploeg van uw kind, laat het dan gerust weten ! 

Sportieve groeten,

Pascal Kina, sportief directeur