Beste Gantoise-vrienden,  

Onze site aan de Noorderlaan wordt, zoals jullie ervaren, druk bezocht en wij verheugen ons daarover.

Qua bereikbaarheid en parkeermogelijkheden zijn er wel regelmatig complicaties die we als club nog niet helemaal kunnen verhelpen ingevolge de actuele plaatsgesteldheid. Wij zijn voortdurend in overleg met de Stadsdiensten, doch zoals verschenen in de pers, is de bouw van de brug over de Watersportbaan uitgesteld naar vermoedelijk  2019. We zijn ervan overtuigd dat dit enorm veel extra parkeermogelijkheden met zich mee zal brengen.

We vragen evenwel nog steeds jullie extra aandacht voor veiligheid, want de Noorderlaan wordt helaas door heel wat voertuigen veel te snel bereden.

Gelieve altijd dubbel voorzichtig te zijn op deze baan. Zeker bij het oversteken wordt gevraagd aan alle leden om zeer aandachtig te zijn voor de verkeerssituatie.

Intussen vragen we jullie welwillende medewerking om een en ander zo ordentelijk te laten verlopen waarbij we graag volgende regels herhalen:

1. PARKEREN aan of op de site:

 • Indien er plaats is op de parkings graag zo nauw mogelijk aansluiten en met de achterkant van de auto  zo diep als mogelijk in het gras parkeren zodat auto's langs beide zijden kunnen staan
 • Nooit parkeren of stilstaan langs de muur van de inrit of op de doorgangen
 • De achterste strook aan de heuvel is voorbehouden voor personeel, trainers en staff
 • Er is, behoudens bij parkeerverbod, quasi steeds plaats op de parkeerstrook aan de kant Watersportbaan, weliswaar soms op wandelafstand...

 


 

   

2. BIJ HEEL DRUKKE EVENEMENTEN OF IN GEVAL VAN PARKEERVERBOD AAN DE NOORDERLAAN

Binnen enkele weken zullen we weer geconfronteerd worden met tijdelijk parkeerverbod in de Noorderlaan ingevolge de activiteiten van de roeiclubs enz..  Tijdens regatta's is het heel belangrijk dat het parkeerverbod op de Noorderlaan wordt nageleefd, want de politie verbaliseert.
 
Als club hebben wij gezocht naar een oplossing in de directe buurt. Met genoegen kunnen wij u melden dat wij inmiddels de toestemming van de directie van het ziekenhuis Jan Palfijn om onze leden en bezoekers aldaar te laten parkeren tijdens weekends.
 
Dit betekent weliswaar een loopafstand van ongeveer 10', maar daar kan u met zekerheid en op een veilige manier parkeren op een zeer comfortabele parking. Wij voorzien immers voornamelijk op volgende data beperkte parkeermogelijkheden op de Noorderlaan: 

 • 14,15 april 2018
 • 5 mei 2018
 • 12,13 mei 2018
 • 19,20,21 mei 2018
 • 8,9 september 2018
 • 15,16 september 2018

 
Kom dan zeker goed op tijd naar Gantoise...
 
Indien er geen plaats meer is langs de kant Watersportbaan kan men dus steeds parkeren op redelijke wandelafstand (cfr plannetje hieronder):  

 1. op de parking van Jan Palfijn (10' stappen) 
 2. op Drongensesteenweg (club bereikbaar op korte wandelafstand via fietspad op de zijkant). 
 3. In de wijk Malem (neem de rode brug die uitkomt ter hoogte van het tweede veld en volg het fietspad
 4. Op de niet aangelegde parkings aan de toekomstige site aan het einde van de Noorderlaan (ter hoogte van de Manta) (10' stappen)

 

3. KISS AND RIDE

We onderhandelen momenteel met de Stad Gent om op de huidige parking een kleine Kiss en Ride zone te organiseren, doch deze is er nog niet.

Intussen gelden volgende regels:

indien er voldoende ruimte is op de parking, kan dit uiteraard op de parking zelf

bij drukke bezetting wordt uitdrukkelijk gevraagd geen Kiss en Ride te doen op de parking zelf noch aan de inrit van de parking . Dit veroorzaakt echt te veel hinder. In dat geval kan u best:

 • ofwel even parkeren aan de overkant en uw kind te voet begeleiden
 • ofwel uw kind afzetten aan de hoek (Constant Dosscheweg/Noorderlaan) over de brug (50 meter op trottoir te lopen)
 • ofwel uw kind enkele minuten laten wachten in de site en iets later komen oppikken als de grote drukte voorbij is. Immers, de drukte is voornamelijk op het uur van de trainingswissels. Kort nadien klaart de situatie vaak op... 

Dank voor jullie begrip en samenwerking om een en ander zo vlot mogelijk te laten verlopen,

Jean-Jacques Gernay (Voorzitter Club-Infrastructuur)
Fabrice Rogge (Algemeen Voorzitter)