Gantoise hockey, tennis en padel club

 
Exciting times opnieuw voor onze club ! 
 
Het doel was duidelijk : klaar zijn met het 2e veld voor ons "Gantoise Stropkestornooi by Polytan”. Een race die nog geen drie maand geleden begon en schitterend werd uitgevoerd door onze partner Polytan. 
 
Het zicht is adembenemend vanuit onze videotoren !
 
Dit weekend gaan honderden enthousiaste kinderen het splinternieuw veld als eerste spelers kunnen betreden. Een mooiere manier om een veld in te huldigen kan men niet bedenken :-) 
 
Oprecht dank aan het hele team van Polytan voor het prachtig en efficiënte werk.
 
Nu volgt de laatste rechte lijn naar het afwerken van de 1e site aan de watersportbaan met zoals steeds zeer scherpe deadlines (zomerstages in augustus).
 
We kunnen alleszins al bevestigen dat uw raad van bestuur groen licht gaf aan Polytan voor de bouw van nog een half hockeyveld op onze eerste site. 
 
Grand opening van het volledig project wordt voorzien begin september !
 
The future looks bright @ Gantoise !
 
Uw Raad van Bestuur 
 
Fabrice Rogge (voorzitter) 
Alexander Saverys - Jan De Paepe - Laurent De Puysseleyr - Tom De Bruyckere - Harold Kindt - Marc Bolle - Jean-Jacques Gernay (bestuurders)
 
 

Het gaat vooruit! Dank aan de supertoffe vrijwilligers die zondag hebben bijgedragen aan de verdere afwerking van de start van het nieuw hoofdstuk van Gantoise. See you soon there!

 

   

 

 Beste clubleden,

 

wat al een tijdje in de wandelgangen verteld wordt is een feit. We “gaan" niet verhuizen maar “zijn" momenteel aan het verhuizen !
Op dit moment worden immers alle voorbereidingen getroffen voor de aanleg van het eerste hockeyveld.  
Even alles op een rijtje zetten is dan ook de boodschap zodat jullie allen nieuwe en trouwe leden weer goed op de hoogte zijn van het verhuisdossier.

Waar gaan we dus naartoe? 

Onze Vzw zal binnenkort over een schitterende sportinfrastructuur beschikken aan de watersportbaan recht tegenover de Topsporthal Vlaanderen (Noorderlaan). De site is gelegen op een korte afstand van de R4 met een zeer goede bereikbaarheid vanuit alle regio’s rond groot Gent. Bovendien bevindt de site zich dicht bij het Gentse centrum en in dé sportzone bij uitstek van onze prachtige stad. 

Hoe groot is de Gantoise site ?

In totaal zullen we beschikken over meer dan 7 hectaren. Dit lijkt misschien wel veel voor een sportvereniging maar is absoluut nodig om onze sportieve en algemene clubambities te kunnen realiseren. De site bestaat eigenlijk uit 2 gronden die op een 250 meter van elkaar liggen en verbonden zullen worden met een wandelweg in de natuur (achterkant). Tussenin zal een parkgebied voor de nodige rust zorgen. 

Op termijn kunnen we vier hockeyvelden aanleggen en één multisportveld, een 16-tal tennisvelden (deel indoor en deel outdoor) en is er ruimte voor een prachtig clubhuis op onze hoofdsite Halfweg. 

Wat is het verschil tussen de 2 sites eigenlijk? 

Ten eerste dient gezegd dat we eigenlijk niet spreken over "2 sites”. Gantoise is één grote club en bevindt zich op één locatie aan de watersportbaan. Weliswaar zijn er 2 verschillende dossiers in evolutie. Ten eerste onze hoofdsite  ‘Halfweg’ waarover de coöperatieve zicht ontfermt en die de basis vormt van ons verhuisproject. Deze gronden zullen binnenkort volledig in het bezit zijn van de coöperatieve waarna snel kan gestart worden. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de plannen van het geheel. De tweede site heet ‘Dunant’ en is eigendom van de universiteit Gent. Onze vzw bedong een lange erfpachtovereenkomst die zal toelaten om ook op deze zone een schitterende sportinfrastructuur te bouwen. 


Wie zijn naast de Coöperatieve en de Vzw spelers in ons verhuisdossier? 

Een dergelijk project en de realisatie ervan kan uiteraard enkel door een goede samenwerking tussen onze Vzw en de coöperatieve aan één kant en Ecowijk, stad Gent en Ugent (site Dunant) aan de andere zijde. 

De huidige gronden in Gentbrugge zullen ontwikkeld worden door Ecowijk. Het project is een innoverende woonzone met meer dan 200 appartementen. Stad Gent zal het deel ontwikkelen waar het oude Ottenstadion zich bevond. 

Onze stad is ook betrokken voor het project aan de watersportbaan aangezien de coöperatieve hier gronden van de stad verwerft.  

UGent komt in beeld op de Dunant site in het kader van de erfpachtovereenkomst met onze Vzw. 


Wat is de precieze timing nu? 

Met veel plezier kunnen we melden dat we na vele maanden van voorbereiding begonnen zijn ! Het eerste hockeyveld wordt nu aangelegd op de Dunant site. De voorbereidingswerken zijn immers volop aan de gang. 

Het gehele project zal in verschillende fasen gebeuren : 

FASE 1 : 2016 -2017
Site Gentbrugge blijft van toepassing (hockey en tennis) + 1 hockeyveld op Dunant site met bijhorend (tijdelijk) clubhuis.

De club zit dan in een korte overgangsperiode waarbij we over 3 hockeyvelden zullen beschikken (weliswaar op 2 verschillende locaties). 

FASE 2 : 2018
Site Gentbrugge wordt verlaten en Halfweg is ontwikkeld (minimaal 2 hockeyvelden + volledige tennis accommodatie met indoor en outdoorvelden + clubhuis + parking) . Dunant site blijft zelfde als hierboven beschreven (1 hockeyveld met tijdelijk clubhuis). 

FASE 3 : 2018 -2019
Halfweg is volledig operationeel (zie boven) en er komt een 2e hockeyveld + tennisvelden op Dunant. 

FASE 4 : 2019 -2020
De laatste fase omvat de definitieve ontwikkeling van Dunant met verplaatsen en moderniseren van de gebouwen (vestiaires - lokalen - klein clubhuis) en plaatsen van multisportveld aan achterkant (hockey - tennis - andere).

Hoe zal het eerste nieuwe veld eruit zien en wanneer is het klaar? 

Op dit moment zijn de grondwerken al zeer goed van start gegaan en zitten we op schema. 

Als partner werd gekozen voor kennis, kwaliteit en ervaring met name de firma Polytan uit Duitsland. Polytan is officiële leverancier van de FIH (internationale hockeyfederatie) en legt de hockeyvelden aan voor absolute toptornooien zoals de olympische spelen. 

Niet zonder enige fierheid kunnen we nu bevestigen dat het eerste nieuwe Gantoise veld identiek zal zijn als het hockeyveld van de olympische spelen in Rio. Een olympisch hockeyveld aan de watersportbaan in Gent … zelfs een unicum in België !

Als het weer meezit zou het veld zelfs al klaar kunnen zijn tegen eind dit jaar. Einddoel is dat voor onze 2e seizoenshelft het veld operationeel is. 

Ook de bestaande kantine en vestiaires zullen een opknapbeurt krijgen zodat we in zeer comfortabele omstandigheden de nieuwe site kunnen in gebruik nemen. 

Uiteraard zullen we jullie vanaf heden regelmatig op de hoogte houden van de vooruitgang van het verhuisdossier. Op onze website vinden jullie al enkele sfeerbeelden.

We blijven hard werken binnen de raad van bestuur, de coöperatieve en directiecomité club om de tijdslijn goed aan te houden en alles op tijd klaar te krijgen. 

Het worden leuke tijden voor Gantoise ! 

Met enthousiaste groet,

Jean-Jacques Gernay
Voorzitter Gantoise Club

Fabrice Rogge
Algemeen Voorzitter Gantoise  

© 2019, website powered by Twizzit.com