GANTOISE

Vrijdag wordt het Bleu-Chaud Night op Gantoise: onze Heren 1 spelen om 20u30 een topmatch tegen een geduchte concurrent uit Brussel, Racing! Iedereen welkom om de match te volgen en vooral samen met G-force onze troepen aan te moedigen.
 
Vooraf wordt het ook bleu-chaud: ons horecateam staat voor jullie klaar met entrecote, sla en frietjes. Hiervoor kan vooraf hier ingeschreven worden.  
 

 

Deze week worden maar liefst twee spannende topmatchen hockey gespeeld op Gantoise: donderdag Dames 1 tegen Racing. Vrijdag zijn de Heren 1 aan de beurt. Iedereen welkom om 20u30, of vroeger voor een apero!

Een snelle, maar toch gezonde en evenwichtige warme lunch voor de kinderen op woensdag? Dat kan vanaf nu op Gantoise#10. Voor een grote portie betaal je 15 euro, voor een kleine 12 euro. Schuif gezellig aan!

Onze Dames en Heren 1, allebei Belgisch kampioen, komen voor de eerste keer in actie aan de Watersportbaan.

De ploegen zijn ook dit jaar heel sterk en ambitieus. Het belooft weer een schitterend spektakel te worden, met tophockey van de bovenste plank. 

Ook onze G-Force supportersclan zal er zijn met leuke activiteiten voor de kids én ouders, signeersessies na de match en veel meer. Ook blijven eten voor, tijdens of na de wedstrijden zal mogelijk zijn dankzij ons Gantoise Catering team! Meer info voor keuze gerechten en reservaties volgt nog. Blokkeer alvast de hele namiddag! 

Beste ouders, beste spelers,
 
Het hockeyseizoen is aangebroken! Om dit helemaal goed van start te laten gaan, willen we graag jullie aandacht vestigen op enkele zaken.
 
Sommige lijken triviaal, maar maken wel degelijk een verschil. Veel kleine maken één groot, zowel in positieve als in negatieve zin.  Veel enthousiaste spelers maken van Gantoise een grote, mooie, leuke club. Net zoals bijvoorbeeld veel kinderen die ook maar een klein beetje te laat zijn, een grote impact hebben op de kwaliteit en het verloop van de training.
 
Hieronder volgen enkele aandachtspunten die heel belangrijk zijn voor een optimale werking van een club met 1800 hockeyleden! 
 
 
1. Op de juiste plaats op het juiste moment 
Om komende week vlot van start te kunnen gaan, vragen we om op voorhand te kijken (op het online trainingsschema) op welk veld je training plaatsvindt. Ook aan het Youth Academy infobord aan de ingang van de club vind je deze info.
 
2. Op tijd komen
We vragen je om op tijd te komen. Dit laat de trainers toe om meteen goed en intensief te starten.  
Oefeningen en trainingen willen we liefst niet meer onderbreken of aanpassen in functie van veranderende aantallen. We hebben alle begrip voor onvoorziene omstandigheden, maar systematisch te laat komen maakt het echt moeilijk voor onze trainersstaff. 
 
3. Goede kledij en bescherming 
We vragen om altijd tand- en scheenbeschermers te dragen, ook tijdens trainingen. Die zijn trouwens ook door de Bond verplicht bij het betreden van het veld. Jullie kunnen altijd terecht bij onze partner Champs als het nodig is. 
We vragen aan de meisjes om lange haren stevig vast te binden. Een goed zicht op het veld betekent ook veiliger hockey spelen.
 
4. Respect voor het materiaal
Om goed training te kunnen geven is trainingsmateriaal nodig. Respecteer dit materiaal zodat we het hele jaar door op hetzelfde niveau training kunnen geven. We vragen met aandrang om geen ballen van de club mee te nemen om thuis te oefenen, op te warmen voor een match…. Het aantal ballen op een training heeft een grote impact op de intensiteit van trainingen. Als iedereen ook maar één bal meeneemt, hebben we onvoldoende ballen om iedereen genoeg te laten oefenen. Ballen van de club blijven dus op de club. Indien je merkt dat er per ongeluk een meegenomen is, breng die dan terug naar de club. 
 
5. Veel water drinken 
Om goed te kunnen sporten en het maximum uit elke training te halen is het belangrijk zich goed te hydrateren. We vragen dat iedereen naar elke training water meebrengt in een herbruikbare drinkfles.  
Dankzij onze Panache-watertaps kun je je fles op daarvoor voorziene momenten tijdens de training bijvullen.  
 
6. Indoor hockey 
Er zal ook dit jaar door een aantal ploegen in zaal getraind worden. Indoorhockey is snel en technischer en komt het buitenspel absoluut ten goede. Het is dus zeker niet omdat je mogelijks een uur ‘minder’ buiten traint dat het buitenspel minder goed gespeeld zou worden, wel integendeel. Bovendien laat dit ons toe om de oppervlakte waarop getraind wordt groter te houden, wat de kwaliteit en intensiteit van de trainingen ten goede komt.
 
7. Goede communicatie met je manager! 
Hockey is een ploegsport en een ploeg is maar zo sterk als zijn zwakste schakel. We rekenen erop dat de aanwezigheden op matchen voor jullie allemaal een prioriteit is. De ploegen zijn zo samengesteld dat elke ploeg voldoende spelers heeft en een aantal wisselspelers, zodat iedereen fysiek een volledige match kan uitspelen. We hebben (wanneer mogelijk) de ploegen ook niet groter gemaakt dan noodzakelijk zodat niemand nodeloos lang aan de zijlijn moet staan. Dit werkt natuurlijk enkel als afwezigheid op matchen enkel voorkomt door overmacht zoals ziekte.  
Voor de manager en coaches die elke week vrijwillig tijd besteden aan hun ploeg is het onontbeerlijk om zicht te hebben op de aanwezigheden, zowel op training als bij de matchen. Gelieve dus altijd de aanwezigheden op Twizzit in te vullen en aan te passen bij wijzigingen. 
 
8. Verschillende ploegen, één club 
Soms zijn er niet voldoende spelers om aan een match te beginnen. Het is de taak van de manager van de ploeg om aan andere spelers, uit andere ploegen, te vragen of ze zo collegiaal willen zijn om twee matchen te spelen of zelfs uitzonderlijk met een andere ploeg mee te spelen in plaats van hun eigen vertrouwde ploeg. We rekenen erop dat je zo collegiaal bent om hierop in te gaan. Niet alleen zijn we één club en helpen we elkaar graag, bovendien zal je even blij zijn als je eigen match eens niet geannuleerd wordt omdat iemand komt helpen.  
 
9. Laten we Gantoise proper houden
De club is de laatste jaren sterk gegroeid. Heel veel mensen komen er over de vloer. We hebben geïnvesteerd in nog meer vuilnisbakken en ons onderhoudsteam draait overuren om alles proper te houden. 
We vragen je dan ook om nooit iets op de grond te gooien, maar altijd alles in de juiste vuilbakken te deponeren. Breng glazen altijd terug en laat de dug-outs proper achter na een wedstrijd! Samen maken we hier het verschil. 
 
10. Hockey blijft een… spel! 
Een van de kernwaarden van Gantoise is fairplay. Op en naast het veld verwachten we van onze leden een respectvolle houding ten opzichte van spelers en ouders van de tegenpartij en zeker scheidsrechters. Sport is emotie en dat maakt het zo mooi, maar af en toe relativeren is ook belangrijk. Laten we als club hierin een voorbeeld stellen. 
 
 
Onze organisatie en trainersstaff danken je van harte om deze punten te respecteren!
We wensen je een fantastische start van het hockeyseizoen 23-24 met veel spelplezier, vorderingen, leuke vriendschappen, en onvergetelijke momenten.
 
Sportieve groeten,
 
Namens DC Hockey
 
Emma Dhooghe 
Voorzitter Gantoise Hockey 
 

8 Nations tornooi in Granada (Spanje) 

Alexi Van Remortel, Fee Van den Abeele, Romanie Verhaeghe, Ilke Cuffez (meisjes) en Mathis de Witte (jongens) maken deel uit van onze tophockey jeugd op Gantoise en mochten België vertegenwoordigen in Spanje.  

De meisjes en jongens van de U16 Begold hebben topprestaties geleverd in het Spaanse Granada!

De jongens behaalden op het 8-landentoernooi de vierde plaats in de match tegen Nederland. 

De meisjes speelden in de finale gelijk tegen het sterke Nederland, maar verloren heel nipt in de shoot-outs. Zo sleepten de meisjes dus een prachtige zilveren medaille in de wacht. 

Dikke proficiat aan hen!

 

Europees Kampioenschap U18 in Krefeld (Duitsland) 

Tophockey in wording op het Europees kampioenschap in de thuisclub van wereldspeler Niklas Wellen, Crefelder HTC. 

Gantoise-spelers Louise Van Hecke, Hugues Molenaar en Nathan Rogge verdedigen met veel overgave onze Belgische kleuren en doen dit heel goed! 

Zowel U18 meisjes als jongens hebben zich met zeer sterk hockey geplaatst voor de halve finales. Proficiat aan beide ploegen en staff voor het voortreffelijk werk.

Voor de fans zijn de wedstrijden met commentaar live te volgen op de EHTV website. Zeker de moeite waard om te kijken! 

De club is zeer fier op onze jeugdspelers en we zijn benieuwd naar wat onze jeugd nog te bieden heeft in de toekomst! 

 

Hockey, tennis, padel of alledrie? Verbeter je skills, smeed vriendschapsbanden voor het leven en geniet van de gezonde buitenlucht tijdens een van de toffe zomerstages op Gantoise. Er zijn nog vrije plaatsen, dus waar wacht je op?

GANTOISE JEUGDSTAGES

Zomer – week 8:
ma 21/08 – vrij 25/08

inschrijving

inschrijving

inschrijving

Zomer – week 9:
ma 28/08 – do 31/08

inschrijving

inschrijving

inschrijving

 

Tennis: er zijn nog vrije plaatsen voor de stages in augustus:

 

Zagen jullie hem al, onze gigantische kampioenenfoto op de tennishall? Je kan er niet naast kijken, de foto die zelfs op Times Square in New York of all places schitterde. Allemaal dankzij onze diehard G-Forcer Jan, die vond dat de wereld mocht weten hoe straf Gantoise wel is.  
 
 
 

 

Voor onze U10-2 (°2014) tot en met U16 teams, die 2 trainingen in de week hebben, bieden wij de mogelijkheid om in te schrijven voor een derde, extra training per week.

Dit zijn de momenten waarop deze extra trainingen zullen plaatsvinden:

 • Boys U10-2, Girls U10-2, Boys U11-2, Girls U11-2: vrijdag van 17u - 18u
 • Boys U12-2/3, Girls U12-2/3: dinsdag van 18u - 19u
 • Boys U14-2/3, Girls U14-2/3/4: maandag van 19u - 20u
 • Boys U14-4/5/6: dinsdag van 18u - 19u
 • Boys U16-2/3/4: dinsdag van 17u - 18u
 • Girls U16-2/3/4: maandag van 19u - 20u

Voor deze derde, extra training moet er apart ingeschreven worden en vragen we een bijdrage van 89€ voor het volledige seizoen.
Inschrijven voor de extra trainingen? KLIK HIER

Deze extra trainingen starten vanaf maandag 4 september 2023.

We organiseren in de eerste twee weken van september proeftrainingen. Deze proeftrainingen zijn gratis en vrijblijvend. Om praktische redenen kan je slechts één training kiezen.
We organiseren volgende proeftrainingen:

 • Boys & Girls U5 (geboren in 2019): zondagen 10 en 17 september, van 9u30 tot 10u30
 • Boys & Girls U6 en U7 (geboren in 2017 en 2018): woensdagen 6 en 13 september, van 14u30 tot 15u30
 • Boys en Girls U8, Kids trim en Junior Trim (geboren tussen 2012 en 2016): woensdagen 6 en 13 september, van 13u30 tot 14u30
 • Teens Trim (geboren tussen 2008 en 2011): dinsdagen 5 en 12 september, van 19u tot 20u
 • Start to Hockey (geboren in 2007 en ouder): donderdagen 7 en 14 september, van 19u tot 20u30.

Je kan na de proeftraining beslissen om jou voor het seizoen 23-24 (vanaf midden september 2023) in te schrijven als trainingslid in de verschillende categorieën: U5, U6, U7, U8, Kids trim, Junior trim, Teens trim of Start to Hockey.

Inschrijven voor een proeftraining? Klik HIER

Indien je al hockeyervaring hebt en je wil als trainingslid bij een Gantoise jeugd- of seniorenteam aansluiten als trainingslid of om wedstrijden mee te spelen, stuur dan een mail naar hockey@gantoise.be.

Zoeken op de site
Wedstrijden Dames 1
Wedstrijden Heren 1
Binnenkort

 

 

 

HEAD PARTNER
Platinum Partner
Diamond Partner
Gold Partner
Main Partner
Partner
GANTOISE MEMBER+

© 2023, website powered by Twizzit.com