Beste tennisvrienden, ouders, 

Het is alweer tijd om ons voor te bereiden op de komende interclubcompetitie.

De meesten van jullie weten al wat interclub inhoudt, maar hierbij toch even een opfrisser en voor de nieuwkomers een klein woordje uitleg.

Interclub spelen betekent in de eerste plaats “FUN”, dit is één van de weinige momenten waarop deze zo individuele sport toch een teamgebeuren wordt en ook de ideale manier om kennis te maken met de competitiesport.

Een jeugdploeg bestaat uit ten minste 2 spelers. Per ontmoeting worden er 2 enkelspellen en 1 dubbelspel gespeeld,( indien de ploeg uit 3 of meer spelers bestaat, dient er afgewisseld te worden).

Deelnemen aan de interclub brengt natuurlijk ook verplichtingen met zich mee.

Zoals bij alle teamsporten wordt er van je verwacht dat je alle wedstrijden meespeelt. 

M.a.w. als je inschrijft moet je zeker weten dat je de hele periode (van eind april tot eind juni) kunt spelen en eventueel ook latere eindrondes. Houd er ook rekening mee dat er in deze periode veel communie- en andere feesten zijn.

Indien je wel wilt spelen, maar niet zeker bent dat je altijd kunt, kunnen we je wel inschrijven als reservespeler, of extra speler en kan er met meerdere spelers gerouleerd worden. 

Wie?

Voor iedereen die van tennissen houdt : van beginner tot vergevorderde speler;

Jeugd vanaf 9 jaar (of jonger mits overleg met je trainer) tot en met 15 jaar (geboren 2004).

Ben je ouder dan 15? Geen nood, dan kunnen we voor jou een ploeg maken bij de volwassenen.

Wanneer?

Jongens en meisjes in de reeksen U9 en U11 spelen de woensdagnamiddag;

U9 speelt op een midi-terrein met softballen, U11 speelt op een maxi-terrein met overgangsballen.

Vanaf U13 en U15 wordt er gespeeld op zaterdagvoormiddag.

Volwassenen (vanaf 16 jaar) spelen de zaterdagnamiddag (Dames) of zondag (Heren).

Bij alle reeksen zijn dit meestal een 4 à 5-tal ontmoetingen in de voorrondes en afhankelijk van de resultaten kunnen hier nog een aantal ontmoetingen bijkomen.

Voor de ouders van onze jeugdleden geldt dat zij er rekening mee moeten houden dat één van de ouders de kinderen zal moeten begeleiden en meegaan als het op verplaatsing is.

Gelieve hier rekening mee te houden wanneer U uw kind inschrijft. Zou U er ook op willen letten om het telefoonnummer en e-mailadres van één van de ouders te willen doorgeven en niet van de jeugdleden zelf.

Verder nog even ter herinnering dat de Heren kunnen kiezen tussen een competitie met 4 of 6 spelers.
De officiële speeldag is zondag (vorig jaar waren de laagste categorieën zondagnamiddag en de hogere reeksen in de voormiddag).