Beste leden,

in deze tijden van onzekerheid die spijtig genoeg een impact hebben op ons sportief en sociaal leven willen we jullie toch ook nog eens goed nieuws brengen.
Laat duidelijk zijn dat we overtuigd zijn dat deze moeilijke tijden niet eindeloos gaan duren en er altijd licht is op het einde van de tunnel.
Dat licht heeft duidelijk blauw witte tinten want het prachtig Gantoise project waarvan we allen heel hard gaan genieten in de nabije toekomst is recent van start gegaan !
De eerste steen van de “Gantoise van morgen” werd  immers eind juni door Francis Meyvaert, voorzitter van de coöperatieve, en Sofie Bracke, schepen van Sport, Economie, Handel en Haven ingemetseld én het terrein een eerste maal ingespeeld.
Daarna volgden ook nog Philippe Distave, bestuurder en projectcoördinator Halfweg, en Christophe Peeters, voorzitter van de Gentse gemeenteraad. Ook schepen Sami Souguir en onze bouwpartners kwamen aan de beurt om zo dit historische moment vorm te geven.
 
En we konden meteen ook al genieten van een eerste padel-, tennis- en hockeybaltoets om onze sportinfrastructuur in te huldigen! Voorlopig nog op een mini Polytan Tokyoveld, maar dat lieten onze jonge vedetten Jools, Camille, James, Jules, Ludovic en Sébastien niet aan hun hart komen. Bedankt voor jullie vaste hand op een zo belangrijk moment. Ook Antoine Kina en Juan Saladino zorgden voor een unicum, want ze gaven als wereldkampioen, Europees kampioen én Olympisch kampioen de eerste dribbels en perfect balcontroles op de nieuwe site! Van toppers gesproken!
Wie niet aanwezig was kan enkele sfeerbeelden bekijken in ons fotoalbum of filmpje.


Wat zijn de plannen?
Er komt vooreerst een prachtig clubhuis met ruimte om jullie allen op een ideale manier te ontvangen en onze activiteiten nog wat uit te breiden. Meer nieuws volgt hierover later nog. Er komt ook een grote tennishal met 5 top indoor tennisvelden. De toplaag van die velden zal dezelfde zijn als die van de US Open in New York! Buiten leggen we nog 6 heel mooie outdoorbanen in gravel aan.
 
We geloven ook in de meerwaarde van padel op onze club en de ongelooflijke start toont het potentieel duidelijk aan. Bovendien merken we tot ons groot genoegen dat deze sport - omdat ze zo toegankelijk is - generaties bijeenbrengt én voor enorm veel nieuwe vriendschappen zorgt. En dat is nu net wat we als grote familiale club beogen! Daarom maken we ook op de nieuwe site nog 3 padelvelden.
 
En dan is er natuurlijk nog de innovatieve uitwerking van ons nieuwe hockey hoofdveld, waar naast onze eerste ploegen iedereen op zal schitteren! Tribunes, spelerstunnel, speciaal ontworpen dug-outs, arenagevoel… Er komt van alles om de beleving van jullie allen spelers en onze beste fans, nog beter te maken. We kijken al uit naar die enorme Super Sundays die we er zullen meemaken.
 
Samen met de coöperatieve kunnen we nu vorm geven aan de Gantoise van morgen en die toekomst ziet er bijzonder rooskleurig uit!
 
Aan onze bouwpartners Vandenbussche, Bopro, 4LS en Vertongen architecten wensen we dan ook enorm veel succes bij de realisatie van onze toekomstige 2e thuis, binnenkort één van de mooiste sportclubs van België !
We zien elkaar snel terug om samen te genieten op en naast onze Gantoise sportvelden.

Sportieve groeten,

Fabrice Rogge, Jean-Jacques Gernay en Alexander Saverys - algemeen en vicevoorzitters Gantoise
 
Emma Dhooghe, Charlotte Backx en Anton Carlier - voorzitters Gantoise Hockey-, Tennis- en Padelafdeling