Veiligheid

Een hockeyspeler is ALTIJD voorzien van been- en tandbescherming. Zonder deze beveiliging worden spelers in GEEN GEVAL niet toegestaan op trainingen en wedstrijden. De ouders dragen hiervoor de verantwoordelijkheid en niet de ploegmanagers of -coaches! Lees ook verder wat betreft de clausule van de verzekering in geval van letsel aan tanden.

Eerste hulp

Er bevindt zich eerste hulpkit + AED in het clubhuis. Het spreekt voor zich dat iedereen moet meewerken om die kit volledig te houden. Wanneer u iets uit de kit verbruikt, vragen wij u dit op te noteren en aan de bar mee te delen. Indien daartoe geen gelegenheid was, graag achteraf een e-mail naar secretariaat@gantoise.be

Ziekenhuis

Het meest nabije ziekenhuis met spoeddienst is:

Universitair Ziekenhuis Gent

De Pintelaan 185
9000 Gent
09 332 21 11
info@uzgent.be

Spoedopname: tel. 09 332 27 42

Brandwondencentrum: tel. 09 332 34 90

 

Verzekering

Bij ongeval:

Al onze spelers, oefenjeugd en trimmers en de meeste ploegverantwoordelijken die in regel zijn met hun lidgeld, zijn aangesloten bij de Belgische Hockeybond. Die regelt de extra sportverzekering.

Bij een ongeval moet men steeds de secretaris van de club op de hoogte stellen en een ingevuld aangifteformulier opsturen naar de verzekeringsmaatschappij.
Klik hier om het aangifteformulier te downloaden.
Bewaar steeds alle documenten die betrekking hebben op de verkregen zorgen en geneesmiddelen. Breng eerst alles binnen bij de mutualiteit. Na hun goedkeuring moet de mutaliteit afrekening samen met alle facturen en onkostennota’s opgezonden worden naar de verzekeringsmaatschappij. Hou hen vooral op de hoogte van de evolutie van de verwonding door medische rapporten te bezorgen.

Druk bij ongeval de documenten af en vul ze zo volledig mogelijk aan. Laat de verzorgende arts het medisch gedeelte invullen en verstuur het via PCI.aangifte-constat@belins.be naar Belfius.